SDU nekades delta i sorgemanifestation för de döda i Norge

2011-07-29 21:09

Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) var på plats på Sergels Torg i Stockholm på den minnesstund som arrangerades för offren i terrordåden i Norge. De andra ungdomsförbunden bjöds upp på scenen för att uttrycka sin sorg och tända ett ljus – men SDU nekades att delta.

Gustav Kasselstrand, ordförande för SDU, kommenterar:

– Jag och mina förbundskamrater hade till dagens manifestation med oss ett ljus som vi ville tända för de drabbade i Norge och för det norska folket. En attack på ett ungdomsförbund är en attack på alla ungdomsförbund och vi ville visa att vi delar sorgen med SSU, AUF och de andra förbunden.

– I samband med att representanter för de andra förbunden bjöds upp på scenen för att dela sin sorg med SSU och tända ett ljus, tog jag för givet att SDU också var välkomna. Jag fick dock blankt nej av SSU som sade att vi inte fick delta. Vi beklagar deras beslut att, trots pratet om demokrati och gemenskap över partigränserna, neka SDU att delta i sorgemanifestationen.

SDU respekterade beslutet, trots att man ansåg det vara helt felaktigt. Efter manifestationens slut tände vi ett ljus för de drabbade, på den plats där allmänheten fick tända ljus eller lägga blommor.

För mer information:

Gustav Kasselstrand
Förbundsordförande (SDU)
070 825 15 72

Svd GP SDU

About these ads

2 svar

  1. [...] SDU nekades delta i sorgemanifestation för de döda i Norge Publicerad i: [...]

  2. Ett tankeexperiment: Föreställ Er att några Sverigedemokrater hade mobbat och diskriminerat någon eller några invandrare på samma sätt som SSU mobbade och diskriminerade SDU, vilken godbit detta hade varit för svenska massmedia. Men när det svenska etablissemanget systematiskt mobbar både SD och SDU, blir det knappast ens en rubrik i de vänsterstyrda massmedia. När skall det gå upp för mobbarna i etablissemanget att SD är ett demokratiskt parti, stött av en ansenlig del av den svenska väljarkåren, som har rätt att kräva samma respekt och rättigheter som övriga partier?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 404 andra följare

%d bloggare gillar detta: