KGB, Stasi… och nu LO?


Insändare i Hallandsposten idag:
När jag växte upp i Östblocket fanns på de flesta arbetsplatser en personalansvarig som var pensionerad KGB-officer. Vid nyanställning fick man veta av denne, att om man lämnar ”tips” om arbetskamrater som ifrågasätter kommunistpartiets politik kan karriären gå mycket snabbare. I Rumäninen fanns Securitate, men ”bäst i test” var den östtyska säkerhetspolisen Stasi, som omfattade 97000 anställda och 189000 agenter, så kallade IM, informella medarbetare.

I dagens Sverige inledde LO i mars ett jättelikt projekt att med stöd av Expo utbilda inte mindre än 150000 förtroendevalda till ”åsiktsangivare”. De som rapporteras för invandringskritik riskerar att bli uteslutna ur flera LO-fack, enligt ”Agenda” i SVT.

”Om till exempel nån i fikarummet säger att invandrarna är för många, då ska debattören agera”, heter det bland annat i LO:s riktlinjer. Syftet är att hålla koll på människors irritation över invandringspolitiken och agera så att vanligt folk känner sig övervakade och därmed rädda för att diskutera med kollegor och vänner.

När Stasi var som störst hade man en anställd/agent per 60 invånare. Med sina 150 000 ”medarbetare” i en befolkning på 9,45 miljoner når LO nästan till samma nivå. Man undrar om arbetsgivare och vanliga LO-medlemmar verkligen stödjer denna ”satsning” som sannolikt kommer att medföra stora kostnader för både arbetsgivarna och LO-medlemmarna och luktar starkt järnridåns tid?

Oleg Datsishin, regionpolitiker SD

About these ads

2 svar

  1. Ffruktansvärt! Åsiktsförtryck,översitteri,skall vi verkligen utveckla ett svenskt ”stasi”i det här landet?Finns det verkligen folk som ställer upp på det? I övriga europa har man fått nog av kommunism,de flesta länder har frigjort sig,rivit murar-ryssar säger numera att det ”finns ingen mänsklig kommunism” skall vi utsättas för riktad tvångs-propaganda?Nej,protestera svenska folk. Det fanns en tid då arbetsgivaren förbjöd de anställda att prata politik över huvud taget på arbetstid,det gällde fack ochså, det var nästan mer rättvist än att råka ut för dessa åsiktspoliser!
    Tack för mig!

  2. Ganska märkligt att LO, som skall värna en anständig lön och pension för svenska arbetare, medverkar till en massinvandring av analfabeter från Somalia och Afghanistan, som ofta får arbeta svart i något restaurangkök för 30 kr per timma, eller sitta hemma med socialbidrag. Varför koncentrerar sig inte LO på det enda mandat de har från sina medlemmar nämligen att värna svenska arbetares löner och pensioner?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 404 andra följare

%d bloggare gillar detta: