Reinfeldt säger Sanningen

Fredrik Reinfeldt har satt sig i klistret genom att säga sanningen om att det är invandrare som står för problemen med arbetslöshet på svensk arbetsmarknad.

– Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet, sade Reinfeldt.

[..]

”Våra meningsmotståndare hävdar att vi har massarbetslöshet i Sverige. Vi menar att Sverige har strukturella problem med en högre arbetslöshet bland unga och utrikesfödda”, skriver Reinfeldt och fortsätter:

”Statistiken talar sitt tydliga språk”. Bland inrikesfödda mellan 25 och 54 år är arbetslösheten 3,4 procent, skriver han och syftar på siffror för mars månad.

Det är jättebra att vi i Sverige talar klartext om saker och ting. Det är inte främlingsfientligt att göra det. Det är märkligt att debatten kommit att handla om huruvida det är lämpligt att prata om ”etniska svenskar” snarare än sakfrågan i sig, det vill säga en stor arbetslöshet bland invandrare.

Man kan reflektera över att  Reinfeldts uttryck ”strukturella problem” är en förskönande omskrivning  även det. Uttalandet var heller inte menat att   tala klartext antagligen , utan mer som ett försvar för regeringen. Reinfeldt sa i sin egen mening: ”Vi har egentligen ingen stor arbetslöshet i Sverige”. den arbetslöshet som vi har är förklarlig eftersom det handlar om invandrare med svårigheter att  få jobb”

I Norge har man färre problem med klartext. I Norge talade 2011 till och med NHO, Norskt Näringsliv klartext om just problemet med den låga sysselsättningsgraden  i gruppen utomeuropeiska invandrare, vilket gav  kraftiga rubriker i ”Finansavisen”:

Invandrare hotar välfärdsstaten och kostar för mycket. De arbetar för en kort tid innan de hamnar i bidrag, och dom är improduktiva, enligt Næringslivets Hovedorganisasjon  (NHO). NHO är den norska motsvarigheten till Svenskt Näringsliv.

Nu drar NHO i invandrar-bromsen, skriver Finansavisen samma  dag som  Brochmann-kommittén presenterar sitt betänkande om invandringens konsekvenser av välfärdsstaten.
Resultaten tyder på att invandringen till Norge är inte hållbart i längden, säger Svein Oppegaard av NHO till Finansavisen.

Oppegaard är chef för sysselsättningspolitiken i NHO och NHO medlem i ledningsgruppen.

- Forskning visar att många invandrare bara jobbar några år innan de går vidare till någon form av försäkring. En hög andel yrkesarbetande  är avgörande för välfärdsstaten. När vi dessutom ser en stark befolkningstillväxt på grund av invandringen, är det självklart att detta inte kan fortsätta.

 Kjell Storesletten, professor vid institutionen för nationalekonomi vid universitetet i Oslo, säger följande om de ekonomiska konsekvenserna av invandringen:

- Invandrare som inte kommer att fungera, är inte bra affär för Norge. Jag har sett i Sverige, där jag fann att det var den icke-västerländska invandrare utan utbildning som inte fungerade. Jag tror att detsamma gäller i Norge, säger Storesletten till Finansavisen.

Vi har en utveckling som väcker stora frågor om invandring, hållbarhet, välfärd och arbete delaktighet. Det är hög tid att vi börjar tala om detta ”, NHO direktören.

———————————————————————————————————————————————

Detta diagram visar hur sysselsättningen i gruppen utomeuropeiska invandrare ligger katastrofalt lågt. Se den gröna linjen. Den visar att sysselsättningen för utomeuropeiska invandrare är 30% lägre än för infödda norrmän. Klicka på diagrammet för större version.Det är ju inget märkvärdigt med det som Reinfeldt upptäckt. Det är framförallt de invandrare som kommit från rena U-länder på senare år som inte matchar vårt ultramoderna samhälle. Över 50% av de som kommer från tex Somalia är analfabeter. De vuxna är uträknade direkt, ungdomar har svårt att klara sig även de. Svenska samhället klarar inte denna typ av invandring. Det är just denna typ av invandrare som nu är på väg att komma i tiotusental med de nya anhörig-invandringsreglerna. Hjälp Somalierna i i närområdet. När uppemot 70% i svenska ”utanförskapsområden” blir underkända ur grundskolan, skapar det naturligtvis en armé av outbildad, närmast illitterat arbetskraft som är helt oanställningsbar i Sverige.

Uppdatering 21,20: Har sett och lyssnat på Reinfeldt i Aktuellt i kväll och jag inget annat än att bli imponerad. Reinfeldt står fast vid sitt uttalande och upprepar starkt att man måste beskriva dom problem som finns i Sverige för att kunna lösa dom. Ja, Reinfeldt , fortsätter du stå så här rakryggad, ser jag en mycket ljusare framtid för Sverige. Tyvärr tror jag inte vi kommer att se en klartext-Reinfeldt.  Men just nu tillåter jag mig att för första andra gången tycka att Reinfeldt sagt något bra. Första gången var när han 2008(?) uppmanade svenskarna att köpa svenska tjänster mitt i finanskrisen. Han fick utstå mycket spott och spe från vänster-miljö-journalist-maffian för detta. Ja, ni vet, det finns inga gränser-gänget.

Svd GP DN DN  BT GP

About these ads

3 svar

 1. Jag är född i Ryssland kom hit 1999, medborgare sedan 2006.
  Just den här gången jag håller 100% med herr Reinfeldt.
  Samt jag är väldigt glad att dem börjat säga sanningen på topp nivå.


  skulle du kunna kommentera den här video?
  (om länken inte fungerar, gå in på youtube och skriv ”belgistan”

  • Tack för videon. Kanonbra och skrämmande. 40% av skolbarnen i Antwerpen är muslimer. ”Sharia är Islam”. Det finns ingen Islam utan sharia. Massor av hemska fakta.

 2. Han (sharia man) är åtminstone ärlig … Blunda och gör ingenting så blir det samma sak i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 404 andra följare

%d bloggare gillar detta: