”Att filma med dolda kameror var väldigt ojysst gjort”

Från SVT debatt 2012-05-17 om kvinnoförtryck i svenska moskéer:

”Att filma med dolda kameror är väldigt ojysst gjort” en replik från moské-sidan under debatten.
Bejzat Becirov, ordförande för Islamic Center i Malmö, en av de besökta moskéerna är arg:
-Det är en skam för Sverige, det här reportaget. Sverige behöver inte det här reportaget. Sverige har inte gjort upp med det förflutna (???).
Belinda:
-Vad menar du med att vi inte behöver det här reportaget.
Bejzat:
-Reportaget är klippt och personen missförstod frågan….
(bort-klippningen bestod i att imamen hänvisade till en annan person vid slutet av samtalet.)

SVT debatt tar upp gårdagens program i Uppdrag granskning där imam efter imam säger inför de dolda kamerorna att dom tycker det är helt ok att mannen skaffar sig flera fruar, att det är ok att mannen slår sin fru och att kvinnan inte får vägra sin man sex. Företrädare för moskéerna pendlar under debatten mellan att anse sig missförstådda, tycka att uppdrag granskning klippt galet, och att säga att personerna som svarade i moskéerna bara företrädde sig själva och inte representerar moskéernas åsikt. Inte alls trovärdiga försök att prata bort och förneka avslöjandena från de dolda kamerorna.

Genomgående tyckte kvinnorna i studion , bland annat Pernilla Ouis, att det handlade om Islams struktur, Sharia-regler och lagar och traditionell Islam, medan de manliga företrädarna från moskéerna förtvivlat skyllde på annat.

———————————————————————————————————————————————————–

Efter gårdagens Uppdrag granskning har SVT-redaktionen i Göteborg begärt polistillsyn.

– Det har varit kontakt mellan SVT och polisen efter Uppdrag granskning i går. Efter det har SVT uttryckt en viss oro och begärt tillsyn.

Aftonbladet rapporterar detta och en bild från SVT:s kanalhus i Göteborg visar flera polisbilar på utsidan. Lustigt nog ligger SVT:s hus bara 300 meter från Göteborgs-moskéen vid Ramberget. Där har pellejönsarna på SR Radio P4 varit inne och gullat en massa gånger. Ni vet; hemma-hos-reportage.

Aftonbladet

——————————————————————————————————————-
Merit Wager skriver roligt och initierat på Newsmill om gårdagens Uppdrag granskning och vissa ledande personers reaktioner på det:

Uppdrag granskning den 16 maj 2012 slår egentligen in öppna dörrar. Allt som framkommer i programmet är väl känt sedan länge. Det finns hundratals klipp på YouTube som visar att imamer i moskéer i hela världen säger exakt samma sak som de inspelade imamerna i Sverige. Det är en absolut och hundraprocentig omöjlighet att de nu så indignerade ministrarna, bland dem Birgitta Ohlsson, Erik Ullenhag och Stefan Attefall, inte skulle ha känt till detta innan SVT så sent som nu, i maj 2012, uppmärksammar det. Här, till exempel, finns 692 klipp om hustrumisshandel och här finns 793 klipp om månggifte

Har ministrarna aldrig sett ett enda av dem? Jag har givetvis inte sett alla dessa klipp och kan inte gå i god för vartenda ett av dem, den som tittar måste bedöma själv. Men nog får man en bild av hur det ser ut om man bara vill veta det.

De flesta svenska politiker och journalister har i alla år på något underligt sätt levt i tron att varje asylinvandrad, oavsett bakgrund, grad av utbildning och religiositet, omedelbart blir en svensk sekulariserad demokrat så snart han/hon sätter sina fötter på svensk jord

———————————————————————————————————–

Svd Svd DN

About these ads

3 svar

  1. Konstigt nog att ingen kommenterar att en kvinlig journalist i en krog mitt i Sverige (Rinkeby) hänvisas att sitta i ett specielt rum avsed för bara kvinnor medan män får sitta framme.
    Behövs det något mer för att se vad tycker vanligt muslimst folk?

  2. Sanningen har kommit fram-Islam är en skam.

  3. Sanningen har kommit fram-Islam är en skam och tillhör medeltiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 404 andra följare

%d bloggare gillar detta: