73% av de ”ensamkommande” är över 18 år

Vissa personer har kommenterat detaljer i siffrorna i detta inlägg. Man har jagat tidningen Riksdag & Departement  för att få dem att ta bort mitt inlägg där jag citerar tidningen. Man vill hindra fria faktautbyten och hindra demokratin. Vidare har ifrågasatts huruvida den Danska undersökningen från 2009 gäller ”ensamkommande ” som man misstänkte var äldre eller om det var ett slumpmässigt urval. Svar : jag vet inte. Kanske bättre att titta på den norska undersökningen som   omfattar 600 ensamkommande och där 48% bedömdes vara över 18 år. Alla undersökningar här visar på oerhört stora siffror på lögner från de asylsökande och oerhört stora procentsatser av de ”ensamkommande” som är  över 18 år, trots att de sökande har angett att dom är under 18år. För mig är det i det närmaste ointressant om siffran som är över 18 år är 48% eller 73% . Självklart måste ålderstester införas. Det finns ingen annan del av samhället där den här typen av godtycke får råda. Ska man få pension för att man säger att man är 65 när man i själva verket är 44? Ska man få körkort för att man säger att man är 18 när man i själva verket är 13?

Hela hanteringen av de ”ensamkommande” är för mig den absurda botten av av all märklig hantering av  invandringen till Sverige.

Tidningen Riksdag och departement rapporterar att migrationsminister Billström funderar på att göra som våra nordiska grannländer, införa ålderskontroll. Dessutom innehåller artikeln en uppseendeväckande uppgift om att en tjänsteman på migrationsverket tror att även i Sverige är egentligen 73% äldre än 18 år.

Först problemet då:

Andelen ensamkommande asylsökande barn fortsätter att öka i Sverige. I våra grannländer är utvecklingen den motsatta. En anledning kan vara att Sverige saknar lagstiftning som reglerar hur man fastställer ålder i tveksamma fall. I övriga Norden är kraven på åldersbestämning tuffare.

Så här löser man problemet med åldersbestämning i Danmark:

I Danmark använder man sig av röntgen av handleder och kontroll av tandstatus för att fastställa åldern. År 2009 genomfördes 120 sådana undersökningar i Danmark. I 73 procent av fallen slogs fast att personen i fråga var 18 år eller äldre. Sedan dess har praxis förändrats och i dag får alla fall där någon tvekan finns genomgå en åldersundersökning.

Vad tror en tjänsteman på migrationsverket om den svenska situationen:

Vad motsvarande för tveksamma fall i Sverige skulle vara är det ingen som vet.
– 73 procent låter mycket, men jag kan tänka mig att siffran kan vara likartad i Sverige. Definitivt är en stor del över 18 år, säger Nevine Mawati, enhetschef vid Migrationsverkets asylprövningsenhet i Malmö.

Till sist Finland:

I Finland är det sedan den 1 augusti 2010 lag på att en rättsmedicinsk undersökning ska genomföras för att fastställa åldern. Undersökningen är frivillig, men den som vägrar kan ha nackdel av det under det fortsatta utredandet. Samma regel gäller i Norge.

Under förra året genomfördes 83 ålderundersökningar i Finland och i 50 av dessa fall visade det sig att personen var över 18 år.

Riksdag & Departement

Sveriges Radio har intervjuat Tobias Billström i samma fråga:

Ur Sveriges Radios artikel:

I fjol genomgick 600 personer åldersundersökning i Norge och nästan hälften av dem bedömdes då vara 18 år eller äldre. År 2009 genomfördes 120 åldersundersökningar i Danmark. I 73 procent av fallen slogs också fast att personen i fråga var 18 år eller äldre. I Finland, där det liksom i Norge är frivilligt att genomföra ålderundersökningen, är det 83 unga som gjort det och i 50 av dessa fall visade det sig att personen var över 18 år.

————————————————————————————————————————————-

Även Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Rapporterar att:
”Många vittnar om att en del av barnen i mottagandet är överåriga”

Man tar upp problem med åldersfrågan på 20-30 ställen i rapporten.
SKL

—————————————————————————————————————————-

I Norge har ”Utlendingsdirektoratet” genomfört undersökningar som visar på att 90% av de ensamkommande har ljugit om sin ålder:

Ni av ti asylsøkere som opplyste at de var mindreårige, ble som følge av Utlendingsdirektoratets tanntester avslørt som eldre enn de selv hevdet.

[..]

Rapporten omfatter 208 tannundersøkelser og avdekker at 50 av de 208 asylsøkerne var under 18 år. Halvparten av dem som sa de var mindreårige, var egentlig 20 år eller eldre, skriver Aftenposten.
————————————————————————————————————————————–

Läs på Merit Wagers Blogg om ”ensamkommande” där berättar migrationsverksanställda hur det verkligen ligger till.

En artikel av många om ensamkommande nedan.  Merit Wagers ”miggor”, det vill säga en anställd på migrationsverket. Merit Wager har massor av vittnesmål från dessa på sin blogg. Nu ett vittnesmål från en av dessa som jobbar med ”ensamkommande”.

Jag sitter här på mitt rum efter att ha utrett ett s.k. ”ensamkommande flyktingbarn”. Efter utredningen varvade jag ner lite med en kopp kaffe och tidningar på nätet. Jag kom då att läsa om de ”ensamkommande flyktingbarnen” som busat lite hårt med de andra barnen på badhuset i Husby.

Jag måste säga att vår definition av ”barn” är väldigt generös i Sverige. ”Barnet” jag utredde är minst 22, även om han var spensligt byggd så syntes det i ansiktet och den mörka skäggbotten gjorde också att de angivna 16 åren verkade lite lågt. Och att man arbetat och försörjt sin familj i flera år när man är 16 verkar inte trovärdigt. Dessutom tydde det mesta i hans sätt att agera på, att han inte är ett barn, utan en vuxen man. En åldersbedömning kommer att göras, även om jag kan få komma att bråka om det.

Nu är jag så trött på detta begrepp: ”ensamkommande flyktingbarn”. Dessa unga män (som det oftast handlar om) är inte barn!  De är inte heller flyktingar. Ska man nu kalla dem något så bör det vara ”unga asylsökande”. Men som alltid när offer blir förövare så blir det kortslutning i huvudet på journalister, som inte verkar kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.

När ska gammelmedierna börja inse att dessa unga män, som de kallar ”ensamkommande flyktongbarn”, inte är barn som behöver hjälp med allt och skydd mot det elaka svenska samhället som tydligen kryllar av rasister? De har tagit sig runt halva jorden på egen hand, i hemländerna har de ofta bidragit till försörjningen av sina familjer. Det är unga män som vet hur man tar hand om sig själv. Ge dem som har asylskäl (de är inte så många…) rätt start i Sverige så kommer de att klara sig på egen hand på nolltid. Fortsätt att klema bort dem och behandla dem som barn, så kommer de att bli en hop svårt kriminella unga män utan förankring i det svenska samhället.

Media och alla andra som köper ”ensamkommande barn”-konceptet bör tänka på det gamla ordspråket; ”Vägen till helvetet är kantad med goda föresatser”.

Källa: Merit Wager

—————————————————————————————————————————————–

Eller läs artikeln om Ahmad från Afghanistan:

Lögnen om så kallade flyktingbarn har tagit nya nivåer. I  City Skåne i mars 2011 kunde man läsa om Ahmad från Afghanistan. När tidningen intervjuar Ahmad sitter han i sängen med en nallebjörn i famnen. Men det finns ett problem med bilden. Ahmad har skägg och ser ut att vara runt 40 år gammal.

City Skåne påstår att han är 18.

Tidningens huvudrik lyder: ”MALMÖS ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN”

Klicka på bilden för större storlek:

——————————————————————————————————————-

Eller läs den här historien om hur en 27 årig Somalier togs som terrorist till gränsen till Uganda.

Misstänkte terroristen i Uganda: 18-åring från Sundsvall
KAMPALA/STOCKHOLM. 18-åringen från Sundsvall fick sitt svenska pass i slutet av november.
Sex veckor senare greps han i Uganda – misstänkt för att ha planerat att utföra ett terrordåd åt fruktade al-Shabab.

Terrormisstänkt i Uganda är ”ensamkommande barn” på 27 år

”Svenskens pass avslöjade honom
Misstänkte terror-svensken som greps tillsammans med två andra reste med två pass.
– Vi blev förvånade när svenskens olika pass hade så stor ålderskillnad som nio år. Det svenska passet säger att han är född 1992 och hans kenyanska pass står det att han är född 1983, säger Judith Nabakooba, informationschef för Ugandas polisstyrkor.
Ugandas polis stoppade en buss på väg från Kenyas huvudstad Nairobi till Uganda huvudstad Kampala. Polisen grep två män och en kvinna vid gränsövergången Busia.
När gränspolisen undersökte passen närmare upptäcktes det att de tre var efterlysta av Interpol. Och att svensken hade två pass.
Uganda fruktar terroristattacker från den somaliska islamistgruppen al Shabab – som hotat både Uganda och Burundi om de båda länderna inte drar bort sina styrkor från Somalia.
– De greps för ytterligare utredning och har nu förts till Kampala, säger Vincent Sekate, talesman för polisen i Uganda.

Expressen

Misstänkte terroristen i Uganda: 18-åring från Sundsvall
KAMPALA/STOCKHOLM. 18-åringen från Sundsvall fick sitt svenska pass i slutet av november.
Sex veckor senare greps han i Uganda – misstänkt för att ha planerat att utföra ett terrordåd åt fruktade al-Shabab.
På sin Facebooksida skriver mannen:
– I will die lika a souljah!

18-åringen från Sundsvall som sitter häktad i Uganda misstänkt för förberedelse till terrorism är en flitig facebookanvändare. Två dagar innan han greps av Ugandas polis gjorde han en uppdatering med mobilen; Alhamdulillah (vilket ungefär betyder ”Tacka Gud”).
Polisen i Uganda misstänker att al-Shabab planerade slå till med hjälp av 18-åringen som självmordsbombare på nyårsafton. Två veckor innan attentatet skrev han på sin Facebooksida:
– I will die lika a souljah! (fritt översatt: Jag kommer att dö som en soldat).”

Expressen

Här har vi alltså att göra med ett av de omtalade ”ensamkommande barnen” som Sveriges godhetsapostlar vill rädda. Det är naturligtvis allmänt känt att man kan åka till Sverige, kasta eller gömma sina pass och ID-handlingar och sedan påstå att man är under 18 år och få asyl som ”ensamkommande barn”. Ingen kontrollerar åldern på det minsta sätt. Man slår sig för pannan av förtvivlan. Den här gången var det lilla ensamkommande barnet i själva verket en 27-årig terrorist. Dessutom kallar Expressen denne man för ”Svensken” i sina reportage. Pannan får sig ett slag igen. Det är inte konstigt att det extrema Sverige får terrorister på sin mark.

GP DN Svd

Uppdatering:

”Svensken” har förhörts av FBI. Författarens anmärkning: Hmm- FBI har väl ansvar för inrikes säkerhet i USA och CIA för utrikes säkerhet?

KAMPALA. Den terrormisstänkte svensken i Uganda förhördes i går av två västerländska män.

- De hävdade att de var tjänstemän från svenska ambassaden, säger 18-åringen till Expressen.
Men ambassadpersonalen träffade inte svensken i går. Enligt den lokala polisen kom männen från FBI.
Expressen

———————————————————————————————————————————————


——————————————————————————

Ett vittnesmål ytterligare:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=3491113

Publicerat: söndag 07 mars 2010 kl 12:10, Nyheter P4 Örebro
Ensamkommande flyktingbarn är inte alltid barn, utan i själva verket äldre. Det uppger personer som har sökt och fått uppehållstillstånd, och personal och enhetschefer för flera boenden. En av dem är ungdomscoachen Sara Darabi.
”Många är över 18 år”
– Jag måste vara uppriktig och säga att det är ett stort antal av de personer, klienter jag möter, som varit över 18, säger hon. Det kan skilja på tio år.
Hur vanligt detta är går inte att säga, men i Norge visade tandtester förra året att nio av tio minderåriga i själva verket var över 18 och här i Sverige har Migrationsverket i efterhand skrivit upp åldern i 15 procent av fallen.
Minderåriga omfattas av FN:s barnkonvention och får inte skickas tillbaka till hemlandet utan att någon tar emot dem och de har också rätt till skola, boende och omvårdnad.
Migrationsverket fastställer åldern
Det är Migrationsverkets handläggare som fastställer åldern, men de träffar bara barnen en kort stund och utgår ofta från den ålder som barnen själva uppger, säger Rickard Appelgren på Migrationsverket:
– Det är en okulär kontroll, egentligen, vi träffar barnet under några timmar och i vanliga fall går vi ofta på den ålder som barnet uppger.”
När vuxna placeras på boenden för barn kan det leda till problem både för de som verkligen är barn, som blir ännu mer utsatta och för de vuxna som hamnar i skolklasser med yngre och de kan också få problem senare i livet. Den som uppgett en lägre ålder kommer ju också att få arbeta längre och gå senare i pension.
Fel ålder ledde till felmedicinering
Asha från Somalia, som egentligen heter något annat, sade hon att hon var 19, när i själva verket var hon 30 år och för henne har det inneburit ett annat, livshotande problem. Hon har högt blodtryck, men felmedicineras på grund av sin felaktiga åldern.
– Läkaren byter medicin hela tiden, men den hjälper inte, men jag kan inte säga något till doktorn om att jag är äldre, jag måste vara tyst.
På frågan vad hon tänker kring vad hon gjort, att hon uppgett fel ålder, säger hon:
– Det var fel, det är jättestort fel och jag ska säga till andra att de måste säga sanningen, sedan är det för sent, det går inte att ändra i efterhand.

Svd Skånskan Sveriges Radio SR

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 404 andra följare

%d bloggare gillar detta: